Patrick Radden Keefe torna a la càrrega

El periodista del The New Yorker publica un llibre amb 12 perfils d’estafadors, assassins, rebels i malfactors

Patrick Radden Keefe torna a la càrrega
Retrat de Patrick Radden Keefe, autor de Canalles | Foto: Phil Montgomery

Ho ha tornat a fer. L’autor dels aclamats No diguis res (2020) i L’imperi del dolor (2022) ha tornat a la càrrega amb la publicació d’un nou llibre destinat a fer les delícies dels seguidors del seu periodisme mordaç i inquisitiu. En aquesta ocasió es tracta de Canalles. Històries verídiques sobre estafadors, assassins, rebels i malfactors (2023). Els tres llibres han estat publicats en català per Periscopi i en castellà per Reservoir Books.

Es tracta de dotze relats a mig camí entre el periodisme narratiu i el true crime on Radden retrata personatges que volen posar a prova la nostra moral i que exploren els límits entre el que és legal i il·legal.

El Chapo Guzmán i la seva vida després de fugir de presó, el cèlebre delinqüent holandès William Holleeder i els esforços de la seva germana per a aconseguir que l’empresonin o la controvertida ‘advocada del diable’ que lluita contra la pena de mort representant als pitjors criminals són alguns dels perfils que es poden trobar en aquest llibre, que ofereix una complexa panoràmica del costat fosc de l’ésser humà.

Clica aquí per llegir l’article sencer