La matriarca de l’Eixample

De mares n’hi pot haver moltes, a la vida. De vegades, algunes es presenten en forma de porteres d’un edifici. Com la Malika Siqel El Azhari, que ha trobat la seva vocació a la porteria del 116 del carrer Casanova, com a marassa del pas diari

La matriarca de l’Eixample
Fotografia de Jordi Borràs Abelló.

Asseguda amb el davantal de quadradets i un mocador rosa al cap, la Malika passa les hores compartint vida. O, més aviat, els petits fragments de vida de tots els veïns que passen pel seu davant. Cada dia els veu, els sent, els observa. També els veu créixer, madurar, envellir, morir. Des del taulell de la porteria, ella és un testimoni vital de moltes històries que es deixen entreveure en els pocs metres on treballa.

La seva presència, petita i enèrgica, recorda una d’aquelles matriarques sorgides de l’imaginari popular. Una figura que no t’esperes trobar quan entres a la porteria del número 116 del carrer Casanova, molt a prop del Mercat del Ninot i de l’Hospital Clínic. De fons, se sent alguna ambulància a tot drap. També el soroll dels cotxes entre els xamfrans de l’Eixample. Però a dins, on ella m’espera, em descobreix un petit espai ple de vida.

Clica aquí per llegir l’article sencer