Dos dies de llibres radicals

La novena edició de la Fira Literal reuneix a més de deu mil visitants amb ganes d’impregnar-se de l’esperit més crític del panorama literari actual

Dos dies de llibres radicals
Sozdar Dêrik i Mònica Terribas © Oriol Clavera

En el principi de tot, hi ha una frase. Un càntic. La veu, hipnòtica, surt de les entranyes del poeta. I diu així: “els iniciats passen amb facilitat d’una dimensió a una altra”. El públic, encara adormit en un matí de dissabte de cel plomís que amenaça pluja, entra a poc a poc a dins del que ens han preparat el poeta Gabriel Ventura i el músic Mau Boada. Un viatge sonor de textures imprevisibles i salvatges, trenat amb un llenguatge que sembla un cos en construcció, elàstic i mutant.

És amb el seu recital dels Apunts per a un incendi dels ulls (Documents Documenta) que els artistes s’encarreguen de transportar-nos cap a la novena edició de la Literal, la fira d’idees i llibres radicals. Dos dies on el recinte de la Fabra i Coats s’ha tornat a convertir en el punt de trobada de la cultura i el pensament crític. Un espai on han confluït editors, traductors, prescriptors, lectors i biblioteques que, a través del llibre, busquen transformar la societat. Un cap de setmana pensat per a fer-nos aturar i reflexionar. Des dels marges.

Clica aquí per llegir l’article sencer