Carreteres perdudes

Us imagineu que us haguéssiu d’encarregar de les carreteres? Això passa al Pallars Jussà. Els 14 municipis, amb 144 pobles, s’han de fer càrrec de fins a 410 quilòmetres de carreteres.

Carreteres perdudes
Al Pallars Jussà hi ha moltes persones com Joan Mauri que observen amb impotència com les carreteres que van construir amb les seves mans desapareixen. (Foto: Jordi Borràs)

Com una serp que s’enrosca entre el paisatge, la carretera entre Guàrdia de Noguera, municipi de Castell de Mur, al Pallars Jussà, i Pont de Montanyana, a la Ribagorça aragonesa, és una successió de revolts, sots, terra i esllavissades. Fites invisibles en el mapa, però reals pels pocs habitants que viuen en aquestes contrades, com a Sant Esteve de la Sarga, Moror, Alzina o Beniure. Persones que veuen com cada any s’arregla un tros de carretera, però a la vegada se’n deteriora un altre. La pluja, la boira i el glaç són algunes de les companyes que segueixen els conductors que gosen desplaçar-se per aquesta terra que s’esmola entre muntanyes.

Clica aquí per llegir l’article sencer