Noel Keserwany: “Al Líban, si no t’expresses, explotes”

Conversem amb Noel Keserwany, artista multidisciplinària que presenta el documental Beirut: Eye of a Storm (2021) a la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Noel Keserwany: “Al Líban, si no t’expresses, explotes”
Noel Keserwany © Mar Medina

“Ara fingirem que estem vivint lliurement, anant i venint. Gastem i pretenguem que podem comprar tot el que comprem”. Amb aquestes paraules comença Ka’an Aayshin, el vídeo musical que les germanes Noel i Michelle Keserwany graven sobre les aparences, la societat de consum i la corrupció que assola el seu país, el Líban. És el bot salvavides d’aquestes dues artistes multidisciplinàries que utilitzen l’art per a sobreviure.

Des de fa més de deu anys produeixen tota mena de vídeos musicals, curtmetratges i documentals on, a través de l’humor, la sàtira i un estil urbà es desfoguen parlant de les injustícies que es viuen diàriament al seu país. Uns vídeos que es fan virals sobretot en els circuits més underground d’aquest país de l’Orient Mitjà.

Precisament aquests dies la Noel Keserwany ha viatjat fins a Barcelona com a representant del documental Beirut: Eye of a Storm (2021), de la cineasta Mai Masri, en el marc de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Es tracta d’un valuós document cinematogràfic que retrata les multitudinàries protestes contra el govern del Líban que es van produir l’octubre del 2019. Una de les protagonistes és la Noel, jove somniadora i rebel que vetlla per construir un país nou.

Clica aquí per llegir l’entrevista