Sonant junts des de 1897

Casa Parramon és molt més que una botiga i taller de lutieria. Aquí es troben diferents generacions d’instruments, lutiers, músics, amics... És una de les lutieries, en actiu, més antigues d’Europa. Ho sentiu?

Sonant junts des de 1897
Mireu com treballen en una de les botigues i taller d’instruments de corda més antics que continuen en actiu. (Fotografies de Jordi Borràs Abelló)

Una noia toca el violí amb els ulls mig closos. Al seu rostre, un somriure dolç és il·luminat pel sol que entra per la finestra. Una llum etèria on suren fils invisibles. Són els sons de la seva melodia, els sentiu? Embolcallen tota l’estança i, entre voltes i tirabuixons, s’entrellacen amb els del seu pare, que ara toca la viola.

Tots dos, o quatre, si hi comptem els instruments, tenen dues coses en comú: el seu amor per la música i les seves visites habituals a Casa Parramon. Fundada el 1897 al cor de Barcelona per Ramon Parramon, és una botiga especialitzada en la venda i la restauració d’instruments de corda. De fet, és un dels tallers de lutieria clàssica en actiu més antics d’Europa.

Clica aquí per llegir l’article sencer