Alella, el vi humà

El sauló, el mar i la pansa blanca donen caràcter i identitat a una de les denominacions d’origen més antigues i petites de l’Estat: Alella.

Alella, el vi humà
A Alella, la vinya és vida, històries i sentiments, però és sobretot una geografia de persones on el vi té aquest gust humà. (Fotografies de Jordi Borràs Abelló)

Què hi ha dins d’una copa de vi?” Aquesta és la pregunta amb què comença tot. Un interrogant que va més enllà del concepte físic, tàctil, de l’objecte i del seu líquid ancestral. Si t’endinses en una copa de vi, hi pots trobar moltes històries, suor, feina, llàgrimes i alegries. Allà dins hi ha una gran part de la nostra història. Un llegat que ha passat de generació en generació, entre botes de vi i records de família. Emocions i sentiments. Humanitat. Perquè el vi, per davant de tot, són les persones que el fan, les que dediquen la vida a seguir-ne cultivant i transmetent tota l’herència i cultura.

I qui són aquestes persones? Què pensen? Quina és la seva visió de la vida, que transcorre entre ceps, cellers i maridatges? És amb aquestes preguntes que un dia arribo a una de les denominacions d’origen més petites del país, la DO Alella. Tot i les urbanitzacions que acaparen el paisatge, encara se’n percep el passat agrícola, amb horts i vinyes que es fusionen amb les cases senyorials i modernistes dels antics estiuejants. Un llegat que recorda bona part de la seva història.

Clica aquí per llegir l’article sencer