El periodista sibarita

Es compleixen cent anys del naixement d’aquest periodista, escriptor i gastrònom que va desafiar al règim franquista amb els seus articles

El periodista sibarita
El periodista sibarita

Periodista, escriptor, gastrònom i, sobretot, sibarita. Així es podria descriure a Néstor Luján, home del qual aquest 2022 se celebren els cent anys del seu naixement. Un prolífic professional que va destacar per la seva gran curiositat i varietat de temes que tractava a la seva obra, que es compon d’uns vint-i-cinc mil articles, una quinzena de novel·les i una vintena de llibres.

“He escrit des d’enterraments, quan era redactor al Noticiero Universal, fins a editorials polítics, passant per crítica de toros, literàries, de boxa i tenis, ballet i música, cròniques de viatges i evocacions històriques, reportatges polítics i cròniques gastronòmiques”, relatava al final de la seva vida. Res se li escapava a aquest home nascut a Mataró el Dimecres de Cendra del 1922. Una data que ell mateix considerava que l’havia marcat amb un caràcter “irònic, alegre i contradictori”.

Clica aquí per llegir l’article sencer