Una terra, dues generacions

Es porten més de cinquanta anys, però tots dos són pagesos del mateix poble, Juneda. La Woday i el Jaume dialoguen sobre els canvis d’una feina necessària, poc reconeguda, però feta des d’una terra que alimenta incansablement milers de persones

Una terra, dues generacions
Grangera i model per a firmes de roba, la vida de la Woday no té aturador. (Fotografies de Jordi Borràs Abelló)

Ell.

Arrugues profundes, solcades per hiverns gèlids i estius roents. Nascut a Juneda el 1943, des dels quinze anys que Jaume Milà Capell, de cal Boter, és pagès. Primer fa agricultura, després la família obre una granja d’engreix i finalment fa cercle tancat. Els porcs formen part de la seva vida. Cuidar-los és la seva missió més important durant els anys i dècades següents. Fins que es jubila.

Ella.

Deliciosa pell de cafè amb llet. Jove, esvelta i plena d’energia. Woday Koteh Capdevila, nascuda el 1994, segueix amb la granja d’engreix de porcs del seu pare, provinent de Gàmbia, i que abans havia estat del seu avi matern, de Juneda de tota la vida. Cada dia al capdavant de la granja, quan pot també fa de model. Aquesta és la seva vida, i està decidida que sigui així durant molts més anys.

Clica aquí per llegir l’article sencer