A la recerca dels pianistes catalans oblidats

Amenitzen cafès i concerts, estudien a París i ensenyen a tocar a la burgesia durant els segles XIX i XX. Són els compositors catalans oblidats

A la recerca dels pianistes catalans oblidats
Ens endinsem en un concert en què la pianista Montse Rios toca partitures rescatades de l’oblit. (Fotografies de Jordi Borràs Abelló)

Les mans, fines i àgils, recorren les tecles del piano amb delicadesa. Dels seus dits arriben els sons del passat. Sons carregats d’històries, sentiments i vides que una vegada van ser. Vides que reneixen entre les notes que sonen aquest matí lluminós a casa de la pianista Montse Rios i Rallé (Vilafranca del Penedès, 1960).

Ens trobem a Lavern (Alt Penedès), una petita població envoltada de vinyes i masies. Però també estem, per uns instants, embolcallades en un món eteri, un món musical que ens absorbeix. La Montse toca partitures que ha rescatat de l’oblit. Partitures inèdites de compositors catalans dels segles XIX i XX que durant dècades han estat enterrats. Tota una escola de pianistes catalans que destaquen com a compositors, intèrprets i pedagogs.

Clica aquí per llegir l’article sencer