El ball de les grans Mares de la Xina

Més de cent milions de dones surten a ballar cada vespre a les places i espais públics, una afició que amaga un genuí rerefons cultural

El ball de les grans Mares de la Xina
L’espai públic xinès està sempre ple de gent fent tot tipus d’activitat. A la imatge, un grup de ball uigur amb el seus vestits tradicionals a la plaça del Poble de Xangai.

La senyora Meng lidera els passos. A darrere seu, una fila perfectament ordenada de dones de mitjana edat li segueixen el ritme de moviments senzills i robòtics. Igual que elles, altres grups de jubilades d’aquest barri de Pequín, un conjunt d’edificis alts i finestres pixelades, s’ajunten a pocs metres per ballar. Tant se val que les temperatures no superin els zero graus, ni que les pàl·lides llums fluorescents del carrer convidin a refugiar-se en un entorn més agradable. El vespre és el seu moment, el seu respir diari. Tan sols necessiten una líder que, com la senyora Meng, s’ofereixi a ensenyar una coreografia i un bon altaveu per poder seguir el ritme amb animades cançons populars.

Clica aquí per llegir l’article sencer